La biblioteca digital Fons de Música Tradicional (FMT) conté més de vint mil melodies en paper recollides arreu d’Espanya entre 1944 i 1960. La majoria van ser recopilades a través de seixanta Missions i seixanta quaderns, que es presentaren als concursos que organitzà l’antic Instituto Español de Musicología del CSIC, als quals hi van participar quaranta-set recopiladors. Al portal web/biblioteca digital del FMT ja s’hi poden consultar prop de dinou mil peces (més de dues mil de les quals de són en llengua catalana) i de forma progressiva s’hi van incorporant més materials del propi FMT i d’altres col·leccions (com la d’Alan Lomax amb enllaços a les més de mil quatre-centes gravacions recollides entre 1952 i 1953). Gràcies a l’ajut de l’Institut d’Estudis Catalans, també s’ha iniciat la incorporació del repertori de la Missió 1 (1922) de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya, amb més de mil peces recollides per Higini Anglès i Pere Bohigas a les comarques del Berguedà i el Solsonès.

La biblioteca digital Fons de Música Tradicional IMF-CSIC (FMT) forma part del Projecte I+D HAR2016-75371-P del MICINN (IPs: Emili Ros-Fàbregas i Maria Gembero-Ustárroz) i participa en el Projecte PRO2018-S01 de l’IEC.

Enllaç a la base de dades: https://www.musicatradicional.eu/ca/home

Tomavistes Kodak (1947), Fons de Música Tradicional IMF-CSIC, que utilitzà Arcadio de Larrea Palacín per realitzar películes (16 mm, sense so).